FRUIT IS GOED, MAAR NIET VOOR JE BLOEMEN 

Fruit is goed voor ons, maar niet voor je bloemen! Van jongs af aan hebben we geleerd dat fruit goed voor ons is. Daarnaast komt fruit gewoon van een plant en zien we in menig stilleven bloemen en fruit gemoedelijk naast elkaar staan. Het is dan ook beste begrijpelijk dat je denkt dat fruit geen kwaad kan in de buurt van je prachtige boeket. Toch is het verstandig om je bloemen zo ver mogelijk bij fruit uit de buurt te houden. Waarom dat zo is lees je hieronder:

GROEIHORMOON ETHYLEEN 

Bloemen en planten vinden zijn geweldige organismen. Ze houden ervan om te groeien en bloeien en toveren daardoor vaak een glimlach op ons gezicht. Ze zijn zelfs in staat zichzelf goed te beschermen tegen allerlei verschillende omstandigheden. Om zichzelf tegen uitdroging te beschermen laat een bloem vaak zijn bladeren, knoppen en bloemblaadjes vallen. Het groeihormoon Ethyleen reguleert de bescherming en het verouderingsproces van de snijbloemen, maar ook de rijping van fruit en groenten.

FRUIT EN GROENTE

Ethyleen gassen zorgen dus ook voor de rijping van fruit. In principe is dit geen probleem, maar diezelfde gassen hebben ook invloed op de ethyleen productie van jouw bloemen. Veel ethyleen zorgt voor snellere veroudering van jouw bloemen. Gevoelige bloemen kunnen hierdoor binnen korte tijd hun bladeren en bloemblaadjes verliezen. Vooral tomaten, appels en bananen produceren veel ethyleen. Wil je dus langer plezier houden van je bloemen, hou je bloemen dan uit de buurt van fruit.