De Bloemenbus Nijmegen is gestopt. Het is dus niet meer mogelijk om te bestellen. Excuus.

Overal zie je ze de grond uitschieten momenteel de paardenbloemen! Deze bloemen zijn eetbaar en supergezond! Je kunt de bladeren, de bloemen en zelfs de wortelen eten. De paardenbloem heeft geneeskrachtige eigenschappen en is ook bijzonder goed voor de leverfunctie. Haal de paardenbloem bij voorkeur van een weiland vanwege de betere grond. Let op dat je niet langs een drukke weg of een gebied waar veel honden uitgelaten worden bloemen voor consumptie plukt. Er zijn ook bloemisten in Nijmegen die werken met dit type bloem. Dit wordt verwerk in boekketten of bloemversieringen. Bloemen laten bezorgen in Nijmegen regel je eenvoudig online. Bij de internet-bloemist kun je een bos bloemen bestellen en laten thuisbezorgen. 

Zijn deze bloemen gezond?

Het afkooksel van de wortels, de bladeren en de bloemen is ontgiftend en bloedzuiverend. Een krachtig levertonicum maak je door 30 gram van de gedroogde wortel te koken in ruim 1 liter water, en doorkoken tot er ongeveer de helft van over is. Neem daarvan 2 à 3 theelepels drie of vier keer per dag. De verse bladeren (voordat de bloemen zich ontvouwen) kunnen heel goed in de sla, of je kunt er zelfs sla van maken. Deze bladeren zijn enorm rijk aan vitamine C. De kleine nog ongeopende bloemen in de rozetten zijn een gezonde delicatesse die je kunt meebakken in je gerechten, of bijvoorbeeld fijngesnipperd meebakken in een pannenkoek. Jonge blaadjes met een beetje zout op je brood en je hebt een heerlijke sandwich. Verzamel de gele bloemen in het voorjaar, doe ze in een liter water, en zet dat in de ijskast. De volgende ochtend drinken, een heerlijke en super gezonde drank. De mogelijkheden zijn legio, wees creatief. Een heerlijke supergezonde en volledig gratis superfood; a gift from Mother Nature. In en rondom Nijmegen zijn verschillende velden waar je kunt zoeken naar deze bloem. 

Bloemen en planten met geneeskracht!

Ook peterselie is een super gezond en geneeskrachtig kruid. Planten met antioxidanten werken mee aan de gezondheid van ons lichaam, kunstmatige antioxidanten doen dat niet. Peterselie is een natuurlijke antioxidant en wordt al duizenden jaren als geneeskruid gebruikt. Er zijn tientallen ziektes en aandoeningen waar het gebruik van peterselie een helende werking op heeft. Wist je bijvoorbeeld dat dit kruid boordevol ijzer zit? Veel meer nog dan spinazie, ideale voeding  dus als je bloedarmoede hebt. Peterselie zit boordevol kalk, ijzer, vitamine B en antioxidanten en heeft vochtafdrijvende eigenschappen en is daarom ook een ideaal kruid in een detox programma, het helpt je bloed te zuiveren en houdt de aderen elastisch. De bloedvaten worden sterker wat goed is tegen hart- en vaatziekten. De nieren gaan beter functioneren door inname van dit geneeskruid. Het helpt  tegen opname van te veel zout in het lichaam en bij het reinigen van blaas maar ook de lever. Het forceert lichaamsvriendelijke stoffen om het lichaam te verlaten.

Boeketten laten thuisbezorgen in Nijmegen

Wil jij bloemen, planten of bomen bestellen? Zoek dan altijd een lokaal tuincentrum of speciaalzaak in Nijmegen. De kwaliteit is vaak vele malen hoger dan wanneer je dit koopt bij een landelijke webwinkel. Bloemen zijn versproducten. Je wilt ze dus zo snel mogelijk, na het plukken, op tafel kunnen zetten. Tegenwoordig worden boeketten bloemen niet alleen door de weeks bezorgd, maar ook in de weekenden (zaterdag en zondag). Vandaag bloemen thuisbezorgen kan ook. Geef je bestelling altijd voor 2 uur ‘s middags door (of overleg anders met de bloemist).