De Bloemenbus Nijmegen is gestopt. Het is dus niet meer mogelijk om te bestellen. Excuus.

Regelmatig loop ik een mooi restaurant of bedrijf binnen, waar nog net iets ontbreekt. Deze bedrijven zijn zich er blijkbaar nog niet van bewust welke invloed bloemen hebben op hun klanten en hun bedrijf. Je pand is namelijk je visitekaartje en niets brengt meer sfeer in je onderneming dan bloemen. Ik geef je de 8 effecten van een vers en mooi boeket in jouw bedrijf.

1. Goede eerste indruk

Een vers boeket met bloemen geeft klanten, medewerkers en andere relaties direct een goede eerste indruk. Bloemen geven rust en fleuren een ruimte ontzettend op. Het zegt veel over jouw bedrijf wanneer jij het de moeite waard vindt om de ruimte op te vrolijken met een boeket.

2. Positieve invloed

Je bezoekers krijgen een positieve indruk en kopen met een glimlach als je zaak opgefleurd wordt met bloemen. Mensen worden door de aanwezigheid van bloemen onbewust aardiger, warmer en vrolijker. De diverse frisse kleuren en geuren hebben vaak een positieve invloed op ons humeur.

3. Betere werksfeer

Bloemen werken stressverlagend en verbeteren de werksfeer, je personeel werkt fris en vrolijk en je stimuleert een positieve stemming. De ruimtes komen mooier en gezelliger over, wat de werksfeer positief beïnvloedt en waardoor je werknemers betere werkprestaties afleveren.

4. Positieve effecten ook op lange termijn

Mensen die, thuis of op het werk, langere tijd in aanraking komen met bloemen, hebben minder last van stress en angstgevoelens. Een werkomgeving met bloemen wordt dan ook als prettiger ervaren dan een werkomgeving zonder bloemen.

5. Betere communicatie en verstandhouding personeel

Een omgeving met bloemen nodigt meer uit tot een goed gesprek tussen medewerkers. Bij grote kantoren bijvoorbeeld daalt de drempel om iets te vragen of een praatje te maken. Dit zorgt weer voor een betere werksfeer.

6. Vrolijk gevoel

Soms kan het een verademing zijn wanneer er in een zakelijke en strak bedrijf wat levendigheid en kleur wordt aangebracht. Behalve dat de kleuren van de bloemen mooi afsteken in een strak en sober interieur brengt dit tegelijker veel vrolijkheid met zich mee. Dit is goed voor zowel mannen als vrouwen. Wil je wekelijks een nieuw vers bosje bloemen? Dan kan ook een speciaal bloemenabonnement uitkomst bieden. Je hebt dan elke maand verse bloemen op kantoor of in je winkel.

7. Prettig vergaderen

Over het algemeen is vergaderen een serieuze aangelegenheid, vraagt veel energie en kan wat saai zijn (buitenom het feit dat er interessante dingen worden besproken) en zijn de ruimtes weinig inspiratie vol… Ik denk dat bloemen bewust of onbewust daar een heel positief steentje aan bijdragen. Bloemen op een vergadertafel of bureau brengen kleur, leven en geven energie aan je zaak of bedrijf tijdens vergaderingen.

8. Een goede match

Wanneer er bloemwerk gemaakt wordt voor een bedrijf is het belangrijk te weten wat het bedrijf doet, wie de medewerkers zijn en wie de klanten zijn. Met die informatie kun je de juiste match maken tussen het bloemwerk en het bedrijf en vormt het totaalbeeld een mooi geheel wat op elkaar aansluit.

Redenen genoeg dus om ook in jouw bedrijf bloemen te zetten!