De Bloemenbus Nijmegen is gestopt. Het is dus niet meer mogelijk om te bestellen. Excuus.

MET DEZE TIPS GENIET JE LANGER VAN JE BLOEMEN

 

Bijna iedereen houdt wel van bloemen, om te geven of om te krijgen. Een mooie bos bloemen is vaak het ideale cadeau voor bijna elke gelegenheid. Zo kunnen je iemand sterkte wensen, je dankbaarheid tonen of laten zien hoe blij je met iemand bent. Hoewel we het allemaal erg leuk vinden om een bosje bloemen te krijgen, hebben we vaak geen idee hoe we onze bloemen goed moeten verzorgen. Daarom hebben wij de 6 belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet!

Tip 1: Gebruik verse bloemen

Hoewel je hier misschien niet altijd invloed op hebt, is dit misschien wel het allerbelangrijkste. Het begint natuurlijk allemaal met verse bloemen. Het is belangrijk dat de bloemen zo snel mogelijk van de kweker bij jouw thuis komen te staan. Wij werken daarom alleen op bestelling en zonder voorraad.

Tip 2: Een beetje chloor

Goede bloemen zijn één ding, maar een goede verzorging is even belangrijk. Een schone vaas en vers, koud water zijn de basis. Je kunt je vaas het beste schoonmaken met een beetje chloor. Een metalen of antieke kristallen vaas is trouwens af te raden in verband met de kwaliteit van het water. Het is aan te bevelen om jouw vaas voor 1/3e te vullen met water, op deze manier zorg je ervoor dat elke steel in het water staat.

Tip 3: Voeding

Wist je dat het belangrijk is om de hoeveelheid voeding aan te passen op de hoeveelheid water? De voeding draagt bij aan de verzorging van jouw bloemen en zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van je prachtige boeket. Maar, let op! Te veel of te weinig voeding heeft een negatief effect op de bloemen. Volg daarom de instucties op de verpakking van de voeding.

Tip 4: Schuin afsnijden

Je hebt het vast al wel eens ergens gehoord, je moet je bloemen schuin afsnijden. Maar wat is dat eigenlijk en waarom al dat extra werk?

Hoewel het makkelijk is om je bloemen gewoon zo op de vaas te zetten, is het ontzettend belangrijk om je bloemen schuin af te snijden. Wanneer bloemen namelijk 2 minuten of langer zonder water zitten, gaan de haarvaten (ofwel tubes) van de bloemen dicht zitten. Dit betekent dat de bloemen geen water meer op kunnen nemen, terwijl dit juist enorm belangrijk is voor een bloem. Een bloem is dus eigenlijk net een vis, die moet je niet te lang uit het water houden. Snijd je bloemen dus altijd schuin af, voordat je ze op de vaas zet. Weten hoe je de bloemen schuin af moet snijden? Kijk dan even hier.

DEZE TIPS ZELF UITPROBEREN OP JE NIEUWE BOS BLOEMEN?

Tip 5: Waar zet je de bloemen neer?

Zo! Jouw bloemen staan eindelijk in de vaas, maar waar zet je de vaas eigenlijk neer? Bloemen worden niet vrolijk van tocht, direct zonlicht, de verwarming, rook en vers fruit. Hou daar dus zoveel mogelijk rekening mee. Vooral tocht vinden bloemen niet zo fijn.

Tip 6: Bijvullen

Net zoals mensen moeten ook bloemen blijven drinken. Daarom is het de komende tijd handig om af en toe het water bij te vullen. Mocht het water verkleuren, gooi dan zo snel mogelijk het water weg. Reinig de vaas met chloor en vul deze zo snel mogelijk met vers water. Als je bloemen langere tijd uit het water hebben gelegen, mag je ze gerust nog een keertje schuin afsnijden.

Bonustip: Geniet

Zo, nu ben je helemaal op de hoogte en weet je alles over de verzorging van jouw bloemen. De belangrijkste tip heb ik je alleen nog niet gegeven, vergeet namelijk niet te genieten van je mooie bos bloemen!

x De Bloemenbus Nijmegen